15 Şubat 2013 Cuma

Boy uzatama egzersizleri


Boy uzatma egzersizleri

(Alıntıdır )
Boy uzatma egzersizleri
boy uzatma egzersizleri çocuklar

Daha uzun boylu olmayı istemek, hemen hemen neredeyse tüm kısa boylu insanların temennisidir. Çocuk sahibi olmadan önce uzun boylu olmayı isteyenler, çocuk sahibi olduktan sonra kendileri için duydukları kaygıları çocukları için duyarlar. Boy uzaması Genetik miras, Dengeli Beslenme, Düzenli Uyku, Hormonlar, Kemik Gelişimi, Spor ve Egzersizler gibi farklı etkenlere bağlıdır. Bu sayılanlardan Genetik miras çocuğunuzun uzun boylu olması için değiştiremeyeceğiniz etkenlerdendir. Ancak çocuğunuzun sağlıklı büyüyebilmesi ve potansiyel boy uzunluğuna erişebilmesi için Beslenmesine, Uykusuna dikkat edebilirsiniz.Boy uzatma egserzini yapmasını sağlayabilir ve boy uzamasını destekleyen sporlara yönlendirebilirsiniz. Bu sayede sağlıklı bireyler olarak belirli bir disiplini almış olurlar. Spor ve Egzersizler ile birlikte kazanacağı dengeli beslenme ve düzenli uyku alışkanlığı hayatı boyunca daha sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Yüzme, Voleybol, Basketbol, Bisiklet boy uzatan sporlardandır.

Günümüz çocukları yaşları 35’in üzerinde olan bizlere göre biraz daha şanssızlar. Dışarı çıkıp oynamak, oyun sırasında spor ve egzersiz yapmak imkanlarından maalesef yoksunlar. Okul, Özel Ders, Dershane, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tablet Bilgisyar oyunları, Televizyon ve burada saymadığım “Oturarak Yapılan” Aktiviteler çocukların yeteri kadar hareketli olmalarının, egzersiz ve spor yapmalarının önündeki engeller olarak karşımıza çıkıyor. Pek çok uzmana göre çocukların sağlıklı gelişimlerini temin etmek adına, evde yapılabilecek basit egzersizler mevcut.

Annemle babamın bize yaptırdığı bazı hareketler zamanında çok anlamsız geliyordu. Örneğin çocukken evin duvarlarına kalemle yazmamız yasaktı. Mutfak hariç!!! Babam ya da annem abimle bana bir kalem verirler ve en yüsek noktaya kalemle işaret koymamızı isterlerdi. Bizde abimle seve seve zıplayarak duvarları çizerdik. Şimdi neden böyle bir harekete izin verdiklerini daha iyi anlıyorum.

Sağlıklı Gelişim ve boy uzatmak için Basit Egzersizler

Bir Ayak Üzerinde Zıplamak: Evde TV seyrederken, parkta, sokakta, okulda tenefüslerde bile rahatlıkla yapılabilecek bir harekettir. Eller gökyüzünü gösterecek şekilde tek ayak üzerinde zıplanır. Bu hareket sol ve sağ ayak için 8’er kez yapılabilir. Bacak boyu uzatma egzersizleri sadece zıplama hareketinden ibaret değildir. Tekme atmak, bisiklete binmek, ip atlamak diğer egzersizler arasında sayılabilir.
Hareketin Faydaları: Bacakları güçlendirir. Koordinasyon yeteneğini geliştirir. Büyüme hormonu salgılanmasını sağlar.
Kedi Duruşu: Kedi duruşuna geçilir. Ellerin avuç içi yere değecek pozisyonda iken dizler, ayaklar ve eller aynı düzlemde durur. Önce sırtınızı bir dağ gibi kabartın, sonra ters yönde aşağıya doğru indirin. Bu hareket germe hareketlerine dahildir.
Hareketin Faydaları: Omuz, avuç içi, göğüs, omurga kaslarının güçlenmesine ve gerilmesine yardımcı olur. Kan dolaşımı için faydalıdır.
Asılma Hareketi: Bir çubuk ya da bardan tutunarak asılı olarak durmak. Tam bir germe hareketidir. Bardan tutan ellerden ayak ucuna kadar yerçekiminin etkisi ile bir gerilme hareketi sağlanabilir. Boy uzatma egzersizleri içinde en çok tavsiye edilen hareketlerden bir tanesidir.
Faydaları: Boy uzamasına yardımcı olacak bir germe hareketidir. Mide kaslarının sıkı olması yetişkinler için fit bir görünüm sağlar. El, kol, omuz ve göğüs kaslarını güçlendirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder